NDE MENSEN ACHTER EPJO

Gerard Zwarts Peter Faber Hemmo KeijzerDe politieagenten Gerard Zwarts en Hemmo Keijzer zijn de ‘aartsvaders’ van dit programma. Zij kwamen samen met Peter Faber op het idee om in hun werkgebied de polite na 20 jaar van afwezigheid weer een gezicht te geven in de klas. Gedreven door passie en vastbesloten iets te doen aan het grote aantal jonge delinquenten hebben zij vanuit de alledaagse realiteit EPJO ontwikkeld. Er wordt gemikt op preventie, als het nog niet te laat is.

EPJO is werkzaam en effectief, omdat er wordt ingezet op een werkwijze die nauw aansluit op de visuele belevingswereld van de kinderen. Het lesprogramma prikkelt hun beleving door te werken met echte agenten, echte ex-gedetineerden en een ‘echte’ rechtzaak. Uit evaluaties met de scholen waar EPJO is gegeven, blijkt dat het grote indruk op de kinderen maakt en dat er nog lang over wordt nagepraat.

Door het unieke partnership van het OM, politie en de Peter Faber Stichting is een solide schoolprogramma gerealiseerd dat tot en met 2017 is gewaarborgd. Mr. Herman Bolhaar, voorzitter van college van procureurs-generaal, steunt EPJO al sinds het begin en heeft ervoor gezorgd dat het nu in heel Nederland gegeven kan worden.
b


Mr. Herman Bolhaar


webdesign: f-dimension.nl_